Opfriscursus

 

Je bent in het bezit van een rijbewijs, maar je hebt al geruime tijd niet of nauwelijks met een auto deelgenomen aan het verkeer. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van een traumatische ervaring (zoals een ongeval in het verkeer) of door langdurige ziekte. Ook kan het zijn dat je door de jaren heen, met het steeds drukker worden op de weg, steeds minder bent gaan rijden. Misschien bestuurt je partner de auto altijd. Maar wat nu als je partner plotseling weg valt?

 

Om weer als zelfstandige, zelfverzekerde weggebruiker aan het verkeer deel te kunnen nemen, is het van groot belang dat je onder begeleiding van een gecertificeerde rijinstructeur in alle rust oefent. Dit is mogelijk door middel van een opfriscursus.

 

 

Inhoud van de cursus

 

De cursus wordt op jou afgestemd. Jij bepaald het tempo en jij bepaald de onderdelen die je graag beoefend wil hebben. Hierbij kun je denken aan:

 

  • Bijzondere verrichtingen
  • Het in,- en uitvoegen en berijden van snelwegen
  • Het benaderen van (turbo) rotondes en kruispunten

 

Ook zal ik nagaan hoe het met je verkeerskennis gesteld is. De laatste jaren hebben er veel veranderingen plaatsgevonden.

 

De cursus wordt gegeven in de lesauto van de rijschool. Wanneer je weer zelfstandig en met vertrouwen aan het verkeer kunt deelnemen bestaat de mogelijkheid dat we de laatste les in je eigen auto uitvoeren. Het aantal lessen is afhankelijk van je vorderingen. In de meeste gevallen ben je klaar als je het gevoel hebt dat je mijn hulp niet meer nodig hebt.

 

Ben je geïnteresseerd in Het Nieuwe rijden? Ook daarvoor kun je terecht bij Rijopleiding de Buck. Het Nieuwe rijden - ook wel Eco driving genoemd - is een veilige, vlotte rijstijl waarbij je bijdraagt aan een beter milieu. Door het aanleren van bepaalde rijtechnieken zorg je voor verminderde CO2 uitstoot en bespaar je flink op je brandstofverbruik.