Theorie

 

Voordat je de tussentijdse toets of het praktijkexamen mag af leggen moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Het is verstandig om met de theorie te starten voor je begint met lessen of aan het begin van je rijopleiding. Je bent dan op de hoogte van de verkeersregels en herkent de borden. Hierdoor zit je minder onzeker achter het stuur en zal je het lessen sneller onder de knie krijgen. 

 

In één keer slagen voor je theorie-examen?

 

Dat wil natuurlijk iedereen, maar helaas slaagt slechts de helft van de leerlingen de 1e keer. Veel mensen denken het theorie-examen "wel even te halen" en zakken hierdoor. Het is erg belangrijk dat je er ruim de tijd voor neemt. Hierbij moet je denken aan enkele weken. De huiswerkbelasting is voor de gemiddelde leerling ongeveer 30 à 40 uur. Er zijn veel hoofdstukken die je moet leren en oefenen. Dit gaat zeker niet in één dag lukken! De meeste mensen geven de voorkeur aan zelfstudie thuis.

 

In de webshop vind je theorie boeken, online cursussen en online examen trainingen die jou zullen helpen op weg naar je theorie-certificaat. 

 

Bezoek de theorie webshop en kies het product waar jouw voorkeur naar uit gaat. Reserveer daarna bij het CBR een examenplaats op een datum en tijd dat jou het beste uitkomt. Dit kun je zelf online regelen. Het is aan te raden om deze datum meteen vast te leggen zodat je hier naar toe kunt werken. De wachttijd voor het theorie-examen is 3 à 4 weken.

 

Gratis theorie-examen oefenen!

 

In de theorie webshop kun je gratis een online theorie-examen uitproberen! Ga hiervoor naar "Maak gratis oefenvragen." Nadat je alle vragen hebt beantwoord, krijg je al je gemaakte examenvragen te zien. Je ziet welke je goed beantwoord hebt en welke fout. 

 

Wanneer je kiest voor een online leermiddel kun je via Theorie login op deze site inloggen in je online leeromgeving.  Vervolgens kan ik d.m.v. een leerlingvolgsysteem jouw resultaten volgen. Mocht je met een bepaald onderdeel moeite hebben, dan kunnen we er tijdens het lessen extra aandacht aan besteden. 

 

 

 


Wil je meer informatie over het theorie-examen? Kijk dan onderstaand filmpje of op www.cbr.nl / theorie-examenGaat je voorkeur uit naar het volgen van een klassikale cursus? Dan raad ik je Theoriecentrum.nl in Eindhoven aan.