Tussentijdse toets

 

Als voorbereiding op je examen kun je een tussentijdse toets (TTT) afleggen. Wanneer je de RIS opleiding volgt wordt dit deeltoets 3 genoemd. De TTT is een rijtest die verloopt als een echt examen. Deze toets wordt dan ook afgenomen door een examinator van het CBR examencentrum. Tijdens deze toets worden je vorderingen getest. Alle examenonderdelen komen aan bod. Na afloop krijg je advies aan welke onderdelen je nog moet werken. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het examen en om eventuele zenuwen weg te nemen. Bovendien kun je tijdens de toets vrijstelling krijgen voor bijzondere verrichtingen. Deze vrijstelling geldt alléén voor het eerstvolgende examen. Bij een eventuele herexamen zal je de bijzondere verrichtingen dus opnieuw moeten laten zien. Een TTT is niet verplicht (wanneer je d

e RIS opleiding volgt is dit wel verplicht). Mocht je deze toets graag af willen nemen dan gebeurt dit na ongeveer 3/4 deel van je totaal aantal lessen. De enige voorwaarde is dat je in het bezit moet zijn van een geldig theoriecertificaat. Uit onderzoeken is gebleken dat de slagingskans voor het officiële examen door een TTT met 20% kan toenemen.

 

Tijdens de tussentijdse toets rij ik ip met je mee (behalve wanneer jij dit niet wilt of wanneer er een examinator in opleiding mee gaat). Zo kan ik tijdens de TTT zien aan welke onderdelen we nog moeten werken.

 

 

Voor meer informatie zie: 

www.cbr.nl / tussentijdse toets

Meerijden instructeur tijdens je tussentijdse toets / examen

 

 


Praktijkexamen

 

Wanneer de rijlessen vlot verlopen zal ik, in overleg met jou, het praktijkexamen aanvragen. Het praktijkexamen wordt op het CBR examencentrum in Mierlo door een examinator afgenomen. De examinator beoordeelt of je veilig en zelfstandig aan het verkeer kunt deelnemen. Je hoeft niet helemaal foutloos te rijden. Er wordt gekeken naar het totaalbeeld. Direct na afloop van het examen krijg je van de examinator de uitslag.

 

De mogelijkheid bestaat dat ik met je mee rij tijdens het examen (behalve wanneer er een examinator in opleiding mee gaat). In dit geval zal ik ook bij het eindgesprek aanwezig zijn.

 

Voor meer informatie zie: www.cbr.nl / praktijkexamen

 

 


BNOR examen

 

BNOR staat voor bureau nader onderzoek rijvaardigheid. Ook wel bekend als staatsexamen. Je komt voor dit praktijkexamen in aanmerking als je binnen 5 jaar 4x gezakt bent voor je rijbewijs, bijvoorbeeld tgv faalangst. Tijdens dit examen krijg je meer tijd en persoonlijke begeleiding van de BNOR examinator. De BNOR examinator doet er alles aan om voor jou zo gunstig mogelijke omstandigheden te creëren. Zonodig wordt de auto even langs de kant van de weg gezet om je zenuwen weer tot bedaren te brengen. 

 

Voor meer informatie zie: www.cbr.nl / BNOR

 

 


Vergroot je kans om te slagen!

Rij online een CBR examenroute vanuit Mierlo!

 

VekaBest heeft nu ook interactieve examenroutes op video. Zo kun je 3 CBR examenroutes bekijken. Dit kan een examenroute vanuit Mierlo zijn, maar ook vanuit andere steden in het land, zoals o.a. Eindhoven, Rotterdam, Maastricht etc. Op deze examenroutes worden verkeersregels en verkeerssituaties visueel in beeld gebracht. Daarnaast worden er ook praktijkgerichte vragen gesteld. Door deze examenroutes te oefenen ga je beter voorbereidt en dus minder gespannen naar het examen. Zeker zo slim om te doen wanneer je last hebt van faalangst!

 

Online examenroute "rijden." Dè finale voorbereiding op je examen!

 

Wil je meer informatie? Ga dan naar onlinerijexamenoefenen.nl 

 

Wil je een examenroutepakket bestellen? Ga dan naar de webshop

 

In één keer slagen voor je praktijkexamen? 

 

Kijk onderstaand filmpje voor 7 handige tips!