• Goed slagingspercentage
  • Goede reviews
  • Ontspannen sfeer
  • Gratis kennismakingsrit
  • Gratis camera registratie

Tussentijdse toets

 

Als voorbereiding op je examen kun je een tussentijdse toets (TTT) afleggen. Wanneer je de RIS opleiding volgt wordt dit deeltoets 3 genoemd. De TTT is een rijtest die verloopt als een echt examen. Deze toets wordt dan ook afgenomen door een examinator van het CBR examencentrum. Tijdens deze toets worden je vorderingen getest. Alle examenonderdelen komen aan bod. Na afloop krijg je advies aan welke onderdelen je nog moet werken. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het examen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Bovendien kun je tijdens de toets vrijstelling krijgen voor bijzondere verrichtingen. Deze vrijstelling geldt alléén voor het eerstvolgende examen. Een TTT is niet verplicht (wanneer je de RIS opleiding volgt is dit wel verplicht). Mocht je deze toets graag af willen nemen dan gebeurt dit na ongeveer 3/4 deel van je totaal aantal lessen. De enige voorwaarde is dat je in het bezit moet zijn van een geldig theoriecertificaat. Uit onderzoeken is gebleken dat de slagingskans voor het officiële examen door een TTT met 20% kan toenemen.

 

Tijdens de tussentijdse toets rij ik altijd met je mee (behalve wanneer er een examinator in opleiding mee gaat). Zo kan ik tijdens de TTT zien aan welke onderdelen we nog moeten werken. 

Helaas is dit nu niet toegestaan ivm corona. 

 

Voor meer informatie zie: www.cbr.nl / tussentijdse toets

 

Praktijkexamen

 

Wanneer de rijlessen vlot verlopen zal ik, in overleg met jou, het praktijkexamen aanvragen. Het praktijkexamen wordt op het CBR examencentrum in Mierlo door een examinator afgenomen. De examinator beoordeelt of je veilig en zelfstandig aan het verkeer kunt deelnemen. Je hoeft niet helemaal foutloos te rijden. Er wordt gekeken naar het totaalbeeld. Direct na afloop van het examen krijg je van de examinator de uitslag.

 

De mogelijkheid bestaat dat ik met je mee rij tijdens het examen (behalve wanneer er een examinator in opleiding mee gaat). In dit geval zal ik ook bij het eindgesprek aanwezig zijn.

Helaas is dit nu niet toegestaan ivm corona. 

 

Voor meer informatie zie: www.cbr.nl / praktijkexamen

 

BNOR examen

 

BNOR staat voor bureau nader onderzoek rijvaardigheid. Ook wel bekend als staatsexamen. Je komt voor dit praktijkexamen in aanmerking als je binnen 5 jaar 4x gezakt bent voor je rijbewijs, bijvoorbeeld tgv faalangst. Tijdens dit examen krijg je meer tijd en persoonlijke begeleiding van de BNOR examinator. De BNOR examinator doet er alles aan om voor jou zo gunstig mogelijke omstandigheden te creëren. Zonodig wordt de auto even langs de kant van de weg gezet om je zenuwen weer tot bedaren te brengen. 

 

Voor meer informatie zie: www.cbr.nl / BNOR
In één keer slagen voor je praktijkexamen? Kijk onderstaand filmpje voor 7 handige tips!